The Handmaids Tale na Channel 4 u Velikoj Britaniji | BA.rickylefilm.com
Šminka

The Handmaids Tale na Channel 4 u Velikoj Britaniji

The Handmaids Tale na Channel 4 u Velikoj Britaniji

Sluškinje bajka: Sve što trebate znati

Nolite te bastardes carborundorum 🎉

Deset dijela drama, sluškinje bajka je počela na Channel 4 sinoć i bili smo tako uzbuđeni. Ovdje je sve što trebate znati o hlađenje Margaret Atwood adaptacije.

Podešavanje

SAD je prošla kroz nasilne udar fundamentalistička vjerske grupe koji su se nametnuli totalitarnog režima koji uklanja sva prava od žena. Plodnost je pala i vrlo malo žena su u stanju da zatrudne i rode zdrave bebe tako je regrutovan je 'uzgoj klase', sačinjena od zarobljenih plodne žene, i prisiljeni da nose bebe za najviši članovi društva. Čini nategnuto, ali će apsolutno zastraši vam kako brzo civilizovano društvo pokvari.

Da, dobro ste vidjeli hrpe glumaca prije

Mad Men Elisabeth Moss igra glavni lik Offred, zajedno Gilmore Girls 'Alexis Bledel (stranica napomena: ona je bila iu Mad Men i u stvarnom životu je udata za Mad Men Vincent Kartheiser, čiji je karakter Pete Campbell dobio Elisabeth Moss lik trudna), i Orange je New Black Samira Wiley.

Serena Joy? Navijači masovnog TV emisiji Chuck (to je bilo više od kulta stvar), će je poznat kao Sarah Walker, glumi Strahovski. A komandant je Joseph Fiennes, AKA Shakespeare iz Shakespeare in Love. Ali mnogo više zlokobno.

KOJI cameo

Budno motriti na Aunts u epizodi jedan. Autor Margaret Atwood čini kratak cameo u sceni sa Offred.

Šta je sluškinje ionako?

Evo tvoje rečnik glavnih pojmova:

Sluškinje
Plodna žena čuva kao robovi u državnom sankcionisati rađanje u kućama komandanta. Njihova svrha je da začne dijete za komandanta i njegova supruga (jedini ljudi kojima je dozvoljeno zakonom da imaju djecu) preko "ceremonije" (ritualni silovanje od strane komandanta da je upravo kao potresne kao što zvuči). Ako ne začne dijete za bilo koji od tri domaćinstva oni dobio, oni šalju na kolonije, koji su toksični bespuća. Njihova imena su oduzeta od njih i oni se nazivaju "od" komandanta je ime jer su imovine. Npr Offred, je 'od' Fred.

Martha
Neplodna žena koja radi kao sluškinja u komandanta kući.

Tetke
Stariji (zastrašujuće) žene koje uče sluškinje kako da budu sluškinje i dole out 'disciplinu' kada su se odupre njihovoj sudbini kao "uzgoj klase '.

Komandanti
visokih pripadnika vojske vladajuće klase. Na sluškinje su koji su im dodijeljeni.

Unwoman
sluškinje koji ne zatrudne su proglašeni 'unwoman', kao što su gay žene, neplodnih žena, neudate žene i svaka žena koja dovodi u pitanje režima.

Soundtrack

TV, glazba, bez nadzora chat - skoro sve osim verskih obreda je kažnjen zbog Offred živi u blizini tišini većinu vremena. Osim The Haunting sintisajzera koji predstavljaju teror Gilead, tu je vrlo malo na putu soundtrack, tako da kada je raspoređen glazbe ima još više utjecaja i obično vodi vas iz trenutne represivnog režima i natrag u prošlost kada su likovi bili free.

Pazi za epizodu tri

Puni učinak tretmana žena će vas pogoditi s Alexis Bledel je priču u ovoj epizodi. Hajde da se ovde i razgovaramo o tome kasnije, jer nećete biti u stanju da zaustavi razmišljam o tome.

Najbolji feministički TV emisije: kada žene vladaju malom ekranu