8 neverovatnih činjenica o Edinburgskim festivalima koje verovatno niste znali | BA.rickylefilm.com
Stil

8 neverovatnih činjenica o Edinburgskim festivalima koje verovatno niste znali

8 neverovatnih činjenica o Edinburgskim festivalima koje verovatno niste znali

Grad Review: Edinburgh

GLAMOUR putuje u. Edinburgh!

Ove godine je bio prvi put da ću biti u Edinburgu i što bolje vreme za posetu od avgusta meseca, gdje su Edinburghu mnogim festivalima u punoj snazi. Gradskih festivala korijeni put u povratku. Je prekrasno mjesto je vodeći svjetski festival grada od 1947. Godine, kada je Međunarodni festival osnovan kao "platformu za procvat ljudskog duha" (kako možete ne samo volim taj citat). Bilo je to iste godine da je legendarni Fringe i Međunarodnom filmskom festivalu su osnovane. To je i zadovoljstvo da posjetite grad vlakom, s nekim ozbiljno prekrasnim pogledom i pogledom na vodu.

Gradu tokom ovog mjeseca je potpuno zujanja i da je teško da se ne zaljubiš s okolinom. Svake godine, festivali okupljaju sjajan umjetnika, publike i jedinstvene izvođača sa svih kontinenata i više od 70 zemalja, koji pretvara Edinburgh i stvaranje jedne od najživljih faze za globalnu zabavu, razgovore, predstave, komedije i vizualnih umjetnosti.

Način na koji se osjećate u roamingu gradske ulice je potpuno jedinstven u Edinburgu i ne može zamisliti da se stvarno dogoditi bilo gdje drugdje. Njegova prekrasna arhitektura, kao što su dvorci, stari gruzijski zgrade, srednjovjekovni zatvara, kamenim ulicama i podzemnim trezorima dodan u magiju otkriće festivala, kao i odluka istraživanje grada još uzbudljivije. Svake godine, Edinburgh festivala privući publiku od preko 4,2 miliona.

8 amazing činjenice o Edinburgh koje verovatno niste znali:

Festivali vrhunac 1. Edinburgh tokom avgusta više od 25.000 umjetnika i zabavljača sa preko 1000 nastupa dnevno.

2. Edinburgh festivala proizvesti preko 260 € m za škotski privrede i stvoriti ekvivalent od 5.242 punim radnim vremenom svake godine.

3. Broj prodatih za Edinburgh festivala događaja karte prekoračenja samo Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo.

4. Neki od najpoznatijih imena u industriji zabave je da se veliki preokret u Edinburgu festivalima, uključujući: Hugh Laurie (Kuća), Billy Connolly (stand-up komičar), Emma Thompson (Harry Potter / Love Actually) i JK Rowling ( Harry Potter).

5. Osnovana 1947. Godine, Međunarodni filmski festival Edinburgh je najduži kontinuirano radi filmski festival na svijetu.

6. Edinburgh Festival Fringe je najveći umjetnički festival na svijetu. U 2015. Godini, 3.314 predstave će se održati s ukupno 50,459 nastupa širom 313 mesta.

7. Međunarodni festival knjiga The Edinburgh je najveći te vrste i domaćini preko 900 sudionika iz više od 55 zemalja.

8. Edinburgh Art Festival je najveći festival u Velikoj Britaniji posvećena vizualne umjetnosti.

Odlazak na festivalima web stranice Edinburgh ovdje, i počnite planirati svoje putovanje. Nećete požaliti!

Sve fotografije koje je Paul Storrie