Game of Thrones Rape Scene - Kontroverza i reakcija | BA.rickylefilm.com
Stil

Game of Thrones Rape Scene - Kontroverza i reakcija

Game of Thrones Rape Scene - Kontroverza i reakcija

Game of Thrones autora na tom kontroverznom sceni

UPOZORENJE: Ova priča sadrži MAJOR spojleri za tekuću sezonu Game of Thrones.

Ako ste gledali Game of Thrones sinoć, možda su došli daleko malo zatečena događajima epizode. Kao, kad brat i sestra Cersei Lannister i Jamie Lannister imaju seks na leš njihov sin, pokojni kralj Joffrey sljedeći.

Sada, u emisiji u kojoj seks, golotinje, smrt i nasilje norma (a ponekad se dogodi sve odjednom), ovo će biti standard u Westeros smislu. Ali u TV verziji događaja, Jamie Lannister je prikazan kao silovanje tuguje Cersei, dok je u knjizi, A Storm of Swords, seks je konsenzualni.

Prirodno, bilo je polemike oko promjena zemljište - sa fanovima reagira na vijesti o društvenim medijima, kada je emitovan na obe strane bare - mnoge je to nazvao "zastrašujućim", a neki su tvrdili "Nema razloga za tu scenu da postoji".

Direktor epizoda je tvrdio da je scena "postaje sporazumno do kraja, jer sve za njih na kraju rezultira, posebno borbi za vlast turn-on."

On je objasnio zašto je snimao scene kao što je on The Hollywood Reporter:

"Ja sam to nikad nisam uzbuđen će snimati prisiljeni seks. Ali čitava stvar za mene je o mrtvim Joffrey leži, gledajući cijeli thing.Jaime i dalje pokušava da vjerujem što je jače moguće može da je zaljubljen u Cersei. On ne može da prizna da je traumatizirana njegova porodica i on je bio prisiljen cijeli svoj život da bude nešto što ne želi da bude ono što je -. Ali da negira - je on je zapravo dobar vitez, kao Brienne ".

Sada, tvorac knjige, George RR Martin, je težio u na sebi promjenu - i on je branio odluku TV emisiji trkač da mijenjati Jaime-Cersei scene.

On objašnjava da je "scena je uvijek cilj da se disturbing.but Ne žalim ako je uznemirilo ljude iz pogrešnih razloga", te da zbog toga što je napisao knjigu od Jamie tačke gledišta, percepcija Cersei je događaja je bio otvoren za interpretaciju:

"U romanima, Jaime nije prisutan na Joffrey smrti, i zaista, Cersei je bila u strahu da je mrtav i sam, da je izgubio oba sina i otac / ljubavnik / brata. A onda odjednom Jaime je tu pred njom. Osakaćenih i mijenjati, ali Jaime ipak. Iako je vrijeme i mjesto je divlje neprikladno i Cersei je u strahu od otkrivanja, ona je gladna za njega jer je on za nju.

"Cijela dinamika je različita u emisiji, u kojoj Jaime je vratio nedeljama u najmanju ruku, možda i duže, i on i Cersei su bili u međusobnom društvu u više navrata, često svađaju. Postavka je ista, ali ni karakter je na istom mjestu kao u knjigama, koji može biti zašto Dan i David igrao to drugačije, ali to je samo moja pretpostavka;. Nikada nismo razgovarali ovu scenu, na mom najboljem sjećanju.

On je dodao:

"Ako je show je zadržao neke od dijaloga Cersei iz knjige, možda je ostavio nešto drugačiji utisak ali da je dijalog bio veoma oblikovan okolnosti knjige, isporučuje žena koja je ponovo videti njen ljubavnik za prvi put nakon dugo vremena, osim za vrijeme kojih se bojala da je mrtav. Nisam siguran da bi radila sa novi rok. "

Šta si mislio promjene sceni? Javite nam u komentarima ispod.

Igra prijestolja. Najbolje off-set stil trenutke iz sezone 7 vodećih dame