Game of Thrones uplaćivala plate: Kako možete popraviti razliku u platama? | BA.rickylefilm.com
Stil

Game of Thrones uplaćivala plate: Kako možete popraviti razliku u platama?

Game of Thrones uplaćivala plate: Kako možete popraviti razliku u platama?

Su otkrili Game of Thrones lijevanog zarada. A može vas iznenaditi

Biti Lord ili Lady of Westeros plaća velika.

Dok se stvari Hötting u borbi za Iron Throne (ili ozbiljno hlađenjem - to je zima, na kraju krajeva), to je upravo otkrila da je Game of Thrones lijevanog plaće ne uzimaju pol u obzir. DA! 👊

To je upravo pozitivna vijest moramo nakon BBC Top Earners i Forbes 2017 popis najplaćenijih glumaca i glumica pokazala WTF disparitet između muškaraca i žena. Najplaćeniji glumac Mark Wahlberg je platio nevjerovatnih 45 miliona € prošle godine više najplaćeniji glumica, Emma Stone i od zaposlenih u 96 BBC koji su zarađivale više od 150 €, samo 34 su bile žene.

U međuvremenu, više u Westeros, Variety prenosi da su britanski zvijezde, Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) i Lena Headey (Cersei Lannister) se sve plaća 500 € (oko 390 €) po epizodi. Ovaj zapanjujući zarada je također posvećena Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) i Peter Dinklage (Tyrion), od kojih su svih pet su glavnu ulogu u HBO seriji, jer je udario televizijskim ekranima u 2011. Godini.

Isto važi i za glumačkoj Modern Family gdje Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O'Neill, Melissa Rauch, Eric Stonestreet i Sofia Vergara, SVE zaraditi pola milijuna dolara po epizodi na isti način.

Mi smo prihvatili inspiraciju iz odljevaka Got i Modern Family da ispravi jaz 78% između muškaraca i žena plate. Jer bez zmaja da se bore svoj kutak, kako pitate za rast od plate? Evo, Nicole Soames, autor Pregovarački knjige, dijeli njen krajnji pregovaranje tipova.

Dajte sebi moć tetošenje.

To je lako da se osjećaju kao vaš šef ima kontrolu, ali podsjetiti sebe da im je potrebno svoje vještine onoliko koliko vam je potrebno svoj posao. Znaš šta čini vaš šef krpelja, i koristite ovu pregovaraju na ravnopravnoj osnovi.

Natrag sebe.

Morat ćete dokazati zašto ste zaslužili povišicu. Napravite popis ciljeva koje ste postigli za kompaniju, i proverite da li reći koliko je to pomoglo. Oni ne mogu raspravljati s činjenicama.

Start visok.

Da, kao što je suprotno od natezanja - početi sa svojim najvećim uvjerljivi zarade, a čak i ako se razgovarali dole, ti si daleko veće šanse da se postigne rezultat koji želite.

Jarak 'slab govori'.

Jezik je od presudnog značaja za svoj "teren". Izbjegavajte nejasne fraze koje potkopati položaj, kao što je "U idealnom slučaju Gledam dobiti.". Koristite jake govor tijela - ramena, uzdignute glave - dati samopouzdanja kompresije.

Nemojte se bojati da ponovo pitam.

A 'ne' ne znači 'ne zauvijek'. Moglo bi biti nešto izvan vaše kontrole sprječavanja svoj osiguravanje porast ovaj put. Ponovo pitam, ali budite sigurni da ga vremenski se podudara s pozitivnim incident - sljedeći put kada se postigne nešto za kompaniju, na primjer.