Gde mogu dobiti jutro nakon pilule | BA.rickylefilm.com
Stil

Gde mogu dobiti jutro nakon pilule

Gde mogu dobiti jutro nakon pilule

Superdrug je prvi maloprodajni objekat prodati jutro poslije pilulu

I to je puno jeftinije nego što je to bilo ranije.

Superdrug su postali prvi maloprodajni lanac za prodaju jutro poslije pilulu i to je puno jeftinije od prosjeka ljekarne.

S obzirom da je hitna kontracepcija trenutno 5x skuplji u Velikoj Britaniji nego u ostatku Europe, ovo je korak u pravom smjeru.

Superdrug će ga prodati po cijeni od 13 € - polovina od trenutne cijene u Velikoj Britaniji - i sada je dostupna u više od 200 prodavnica širom zemlje. Britanske Trudnoća savjetodavna služba pohvalili su potez i rekao drugim trgovcima moramo slijediti odijelo.

Michael Henry, direktor zdravstvene zaštite na Superdrug, je rekao: "Mi smo posvećeni vodi put u seksualno zdravlje i nudi generički hitne kontracepcijske pilule u pola cijene onoga što je trenutno dostupan na visokom ulici.

"Njegova dostupnost će dati ženama veći izbor i pristup ovom lijekove u vrijeme kada su najpotrebnija."

Trenutno žene moraju plaćati u prosjeku 28 € za jutro nakon pilula ili čekati da vidimo GP koji može ovlastiti ga. Osim što im je potrebno da imaju konsultacije prije nego što mogu dobiti - nešto što mnogi zdravstveni organi su kritikovali kao "pod pritiskom" i odbojno. Oni smatraju žene imaju manje šanse da traže pomoć kada im je potrebna ako oni morati proći kroz različite formalnosti prije nego što oni mogu dobiti.

S druge strane, sa Superdrug što je jeftinije i lako Dostupne, neki su tvrdili da postoji opasnost da će žene koriste pilulu kao casual sredstvo kontracepcije, a ne hitnu kontracepciju kao što je planirano.

Dr Pixie McKenna, Superdrug zdravlje i dobrobit ambasador, i zvezda Sramota tijela, rekao je za Sky News: "Trag je u terminologiji - to je samo za hitne slučajeve i nikada ne bi trebalo uzeti više nego jednom u istom ciklusu.

"Ako se nađete ga uzimaju na redovnoj osnovi to je znak da je potrebna stalna kontracepciju, plus su naravno i na rizik od SPI, tako da je potreban ekran."

Da biste saznali više o jutro poslije pilulu, posjetite nhs.uk.

20 stvari koje vjerojatno niste znali o svojoj vagini