Hollywoodske zvezde kreiraju 13 miliona dolara fond za zaštitu žrtava seksualnog uznemiravanja | BA.rickylefilm.com
Stil

Hollywoodske zvezde kreiraju 13 miliona dolara fond za zaštitu žrtava seksualnog uznemiravanja

Hollywoodske zvezde kreiraju 13 miliona dolara fond za zaštitu žrtava seksualnog uznemiravanja

#TimesUp: Hollywood žene stvoriti 13 miliona € inicijativu za zaštitu žrtava seksualnog uznemiravanja

2018. Tražim žestoke 💪🏻💪🏽 💪🏿

2017 je bila revolucionarna godina za žene (i muškarci) govori se o seksualnom uznemiravanju. Časopis Time se zove njihova ličnost godine kao "Tišina Breakers", hvali one koji su istupili o svojim iskustvima, čime se podstiče druge da ne pate u tišini. Međutim, dok su žene Hollywooda su počeli globalni razgovor, oni su priznali da su žene manje privilegovane profesije često nemaju podršku (uključujući i finansijsku podršku ako njihove optužbe idu na sud) da dalje preuzme njihove navode.

Tri stotine žena koje rade u Hollywoodu kao akteri, agenti, pisci, režiseri i producenti su zbog toga okupili u naporima da se radi protiv sistemske seksualnog uznemiravanja u industriji zabave, kao i drugih radnih mjesta. Natalie Portman, Emma Stone, Eva Longoria, Rashida Jones, i Reese Witherspoon, samo su neka od poznatih imena koji rade za uzrok, pod nazivom "Vrijeme je isteklo".

Objavljen u New York Timesu kao full-stranice ad je ka inicijativa pokrenuta je sa otvorenom pismu od holivudskih žena.

Ona kaže: "Borba za žene da se probije u, da se podigne redove i da jednostavno se čuje i priznat u kojima dominiraju muškarci radnim mjestima mora završiti; Vreme je na ovom neprobojnim monopol ".

Shonda Rhimes, izvršni producent Uvod u anatomiju je dodao: "Ako ova grupa žena ne može da se bori za model za druge žene koje nemaju toliko snage i privilegija, onda ko može?"

Čitav pokret uključuje:

- A pravnu zaštitu fonda, uz podršku 13 € miliona donacija, kako bi pomogli manje privilegovani žene - kao što su domari, medicinske sestre i radnika na farmama, fabrike, restorana i hotela - da se zaštite od seksualnog ponašanja i posljedice od prijavljivanja.

- Zakonodavstvo kazniti kompanije koje toleriše uporni uznemiravanje, a da obeshrabri korištenje nondisclosure sporazuma na šutnju žrtava.

- Jak do rodni paritet na studijima i talentom agencija koja je već počela napreduje.

- I zahtjev da žene hodanje na crvenom tepihu Zlatnog globusa govore i podizanje svijesti u crnom.

Nismo mogli pozdravljamo te žene dalje: da vidimo 2018 nošenje na razgovor. Donijeti. It. Uključeno.

26 feministkinja citati iz žene koje razbijaju