Izbeglice pitaju ljude da #TakeAction pomeraju video odgovore na tweetove | BA.rickylefilm.com
Stil

Izbeglice pitaju ljude da #TakeAction pomeraju video odgovore na tweetove

Izbeglice pitaju ljude da #TakeAction pomeraju video odgovore na tweetove

Izbjeglice tražiti od ljudi da #TakeAction u kretanju video odgovora na tweetove

Ako ste u prošlom tweetovao ogorčenje tekuće izbjegličke krize, možda ste primili privatnu video odgovor izbjeglica u kampovima od vas na akciju

Korisnici Twittera izražavaju zabrinutost zbog lošeg tretmana izbjeglica tokom tekuće krize su primanja u realnom vremenu lični odgovorima od izbjeglica sebe.

I dobiti "politcs" nije vaša stvar, ali se bore za one ljude koji nemaju glas. Djeca izbjeglice od gladi i umiranja trebaju nas.

- Juliana (@hehju) 31 Jan 2017

Hi @hehju, Leila u kampu Keniji Kakuma je odgovorio na svoj tweet na dijete izbjeglice #TakeAction https://t.co/fHtoxkAmGc pic.twitter.com/GLay53pzaE

- AmnestyInternational (@amnesty) 31. Januar 2017

Odgovori su dio kampanje za stvaranje podrške za globalno rješenje za krizu.

Sve ove sedmice, Amnesty International će biti praćenje tisuće javnih tweetova govori o krizi, dok je ekipa na terenu u izbjegličkim kampovima snimanja i postavljanje pojedinačnih poruka od stanovnika logora 'kao odgovor na odabrane tweetove.

Cilj kampanje je naglasiti da svaki izbjeglica obična osoba koja je prisiljena na vanrednu situaciju, često žive bez osnovnih pogodnosti kao što su odgovarajuće sklonište, obrazovanje i zdravstvo, i pozivam tweeter da potpiše globalni peticiju koja će biti predstavljena generalnog sekretara UN-a poziva na UN-a i vlade u borbi protiv krize.

[Twitter id = "826672099729092608"]

Hej @sarabashiri, da si u pravu. Abu iz logora u Keniji Kakuma je upravo odgovorio na vaše ranije Tweet #TakeAction https://t.co/8DnIyfoSaO pic.twitter.com/5QYC4WseDO

- AmnestyInternational (@amnesty) 1 Februar 2017

Kampanja pokreće samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Donald Trump je potpisao izvršnu naredbu koja je efektivno zabranjuje izbjeglice traže preseljenje u SAD-u.

"Bez akcije, globalna izbjegličke krize, a posebno loši uslovi kojima se suočavaju izbjeglice, može samo pogoršati", rekao je Osama Saeed Bhutta, direktor za komunikacije u Amnesty International. "Ali to se može riješiti. To će se istinski liderstvo i politička volja. "

"Ovo je globalna kriza koja zahtijeva globalni odgovor. Problem nije broj izbjeglica, ali da premalo nacije dijele odgovornost za podršku izbjeglicama. I to je najbogatija nacija koje rade najmanje. "