Kako biti uveren u intervju: saveti za intervju za posao | BA.rickylefilm.com
Stil

Kako biti uveren u intervju: saveti za intervju za posao

Kako biti uveren u intervju: saveti za intervju za posao

Ova metoda u tri koraka će povećati vaše samopouzdanje pred intervju

Učinite to i vi ćete ga zakucati.

Znaš one ljude koji mogu samo prošetati u intervju za posao, osjećaj potpuno miran, a onda sletjeti ulogu u nekoliko minuta? Da, ti ljudi sisati.

Za većinu nas, intervjui su najviše živac-lomilo, mozak-zamrzavanje, noćna mora-dostojan situacije ikada. I dok živaca može biti dobra stvar - oni pokazuju brinemo o ulozi, a adrenalin nas može podstaći naprijed - povjerenje (ili pojavu) je ključna kvaliteta tražio nakon poslodavci.

Srećom, mi smo razgovarali sa samopoštovanjem guru Helen Tupper, autor kako prevazići svoje samopouzdanje Gremlini i suosnivač karijere umrežavanje Amazing Ako, za nju siguran način da zakucavanje svoj sumnja u sebe pred-intervju.

1. Da li vaše istraživanje prije intervjua

No, mi ne mislimo o kompaniji ili ulogu (iako je to korisno, previše). Ključ za osjećaj opušteno prethodno treba da se zna koliko o procesu stvarni razgovor moguće. "Pitaj ko je u sobi, gdje će sastanak biti i ono što je format", kaže Helen. "To će vam pomoći da se pripreme i smanji nepoznanice koji vas izbaciti."

2. Stalno podsetite svoje snage

Biti jasan na svoje snage nije samo ključ za acing razgovor za posao, ali sigurna u sebe u zalet previše. "Poslodavac želi znati kako će stvoriti vrijednost za kompaniju - to je ono što svi oni nadležnosti pitanja ciljate", kaže Helen.

"Ako ne znate odgovor ulazi u razgovor, nećete biti u mogućnosti da artikuliše ga anketara, a ti samo daju se na svoj sumnja u sebe. Pokušajte zapisati tri nedavne stvari koje su ponosni na - cilj ste došli, tešku situaciju u kojoj ublažiti, kolega ste uspješno mentorstvom Pročitajte više njih i drum ih u svoj mozak prije intervjua da razbije one osjećaje sumnje u sebe "..

3. Priuštite intervju kao dvosmjeran proces

Reframing moć dinamičan intervjua u svom umu će vam pomoći da se osećate jači, savjetuje Helen. "Zapamtite: ne radi se samo o poslodavcu žele vam - to treba biti veliki fit za tebe", kaže ona. "Usvojiti način razmišljanja da je to prilika za učenje - oni možda neće biti prava stvar za vas - i to će smanjiti pritisak i smanjiti anksioznost."

Za više savjeta o prevazilaženju svoje strahove karijeru, slušaj Helen Tupper i Sarah Ellis podcast Amazing Ako: Squiggly Karijera na iTunes.

Sada saznati šta nositi sa svojim razgovor za posao, bez obzira na dress code.