Kriza izbjeglica kako pomoći danas | BA.rickylefilm.com
Stil

Kriza izbjeglica kako pomoći danas

Kriza izbjeglica kako pomoći danas

Kriza izbjeglički: Kako pomoći odmah

Potresne izbjegličke krize je pokriven svaki medij, kao hiljade suočavaju nezamislive putovanja i uslova da pobjegne svoje domovine. Moćni, šokantne slike su upitani akciju od međunarodnih vlada, ali ono što možete učiniti da pomognem danas?

Evo kako možete pokazati svoju podršku i dobiti uključeni danas:

Doniraju novac

Mnogobrojnim humanitarnim akcijama otvorili su žalbe da pomognu ponuda olakšanje bore izbjeglica, uključujući i vijeće za izbjeglice, UNICEF-a, Save the Children i Lekari bez granica. Dawn O'Porter ima sredstva stranu publiku, gdje možete donirati novac za hitne zalihe, a ona je također pokrenuo Amazon lista želja koja javnost može naručiti potrošni materijal od slati direktno na izbjeglički dobrotvorne svrhe.

Donirati odjeću i hranu

Calais je akcija prikupljanja broj stavki za izbjeglice, od odjeće i šatora za hranu i čišćenje proizvoda. Među najpotrebnije stavke su cipele, šatori, putne torbe, čarape, jakne i konzervirana hrana. Da biste saznali gdje se najbližem donacija pad je kliknite OVDJE.

Dijeliti svoj dom

Možda ste čuli za Boba Geldofa obećavajući da otvori dom izbegličkih porodica, ali sada možete učiniti isto. Izbjeglice došli je nazvan "Airbnb za izbjeglice" i odgovara izbjeglica u dobrodošlicu domove. Iako je trenutno dostupan samo u Njemačkoj, možete registrujete želju za slična organizacija koja će biti pokrenuta u Velikoj Britaniji.

Protest

Ok, tako da nije nešto što možete učiniti danas, ali uzmite u obzir brojne proteste možete učestvovati u narednim se u narednih nekoliko tjedana. Ove subote u 12:00 na Marble Arch, marš će otići u Downing Street u znak solidarnosti sa izbjeglicama. Ako si vremena vezan, potpisati jedan od mnogih peticija poziva Evropu da pokaže više samilosti za izbjeglice. Ovaj se nada da prisili britansku vladu da prihvati više izbjeglica u Britaniju.

Koristite platforme društvenih medija da čine dobro

Podijeli peticije i veze donaciji usluga i bilo koji drugi članak mislite da bi mogao pozivamo druge da pomognu. Ažurirati svoj status i recite svojim prijateljima da ćete dobiti uključe i koriste #refugeeswelcome hashtag napraviti postolje. To nije bio dostojan, to pokazuje suosjećanje.