Marian Keyes intervju knjiga Club | BA.rickylefilm.com
Stil

Marian Keyes intervju knjiga Club

Marian Keyes intervju knjiga Club

Marian Keyes odbacuje chick lit citat: "Mi nismo ribe"

Marian Keyes knjige su odavno zaveden pod pomalo podrivanja "chick lit" kategorija, ali ona je imala dovoljno.

"To nije na tretiraju žene kao što je to", rekla je na GLAMOUR Book Club u ponedeljak uveče. "To nije moj citat, ali kao što je neko jednom rekao, 'Knjige napisali su muškarci ne zovu kurac lit.' I oni bi se bili to svi jednaki. Mi nismo ribe, mi smo žene. Kada želite da tlače ljude, vi rugate ono što oni vole. "

Najprodavaniji autor, koji je prodao više od 30 miliona primjeraka njenih knjiga, opisao je termin kao "Jednokratne". Njena najnovija knjiga, žena koja Stole My Life, je sad.

"Ja smeta u ime svih žena", rekla je ona. "To se koristi na takav pokrivač način. Neki knjige su bez stida romanse i drugi pokušavaju da urade nešto drugačije, ali svi oni otpušteni pod istim patch-sve oznaka. To nije korisno ili korisno."

Do danas, Marian je napisao 18 knjiga koje su objavljene širom svijeta. Svaki od njenih romana su briljantno opservacione, sa iznijansiran, često komplikovan karaktera koji se drže s vama dugo nakon posljednje stranice je pročitana. Ali osim nje humor i duhovitost, postoji granulacija svakom roman - od depresije i zlostavljanje silovanje i žalosti.

Ona sama se bori s anksioznosti i depresije, što dovodi do nedvosmislen, ljubazno glas koji odjekuje kroz svaku knjigu. To ne znači da oni ne rezultiraju u sretan kraj - u stvari, ona insistira na tome.

"Radije bih nikad pisati ponovo nego ne imati sretan završetak", kaže ona. "Možda sam sumorna, ali ja se nadam Gdje ima života, ima i nade -. Možda neće biti onako kako smo to maštamo što izgleda, ali tu Ljudi su neverovatni, tako adaptacije -.. Mi smo herojsku Za neke od nas, to je pobjedu ni ustati iz kreveta. Mi trijumfovala svaki dan po svaku stvar koju radimo. "

Za one koji žele biti pisac, Keyes ima dosta savjeta. Ona čita pisci ona smatra "bolji" od nje ( "Kao što kažu, haljina za posao koji želite, a ne onaj koji imate"), ali je njen veliki tip je jednostavno - samo držati u tome.

"To je vrlo svakodnevnih biti pisac", priznaje ona. "To znači da sjedi ispred prazan ekran ili stranicu i pisanje. Ako postoji lik u glavi, onda pišu oni su priča. To ne mora biti još u potpunosti formirana. Samo napišite prvu riječ, a potom i drugi. Pisanje je jedan posto inspiracije, 99 posto znoja. To je posao, a vi morate ponovo i ponovo nad njim dok ne bude u redu. "

Svi prisutni su dobili goodie torbe, zahvaljujući The Body Shop, Benefit, Carmex, Kiko kozmetika, Whittard, Divine čokolade i Metcalfe Skinny kokice.