Nicholas Sparks DO i DONTs za pisanje ljubavi | BA.rickylefilm.com
Stil

Nicholas Sparks DO i DONTs za pisanje ljubavi

Nicholas Sparks DO i DONTs za pisanje ljubavi

Nicholas Sparks 'DOS i NE BI TREBALO za pisanje ljubavna priča

Autor Nicholas Sparks nam daje svoj krajnji pet Dos i NE BI TREBALO pisanja ljubavna priča kako bi proslavili oslobađanje filmska adaptacija romana The Lucky One su, glumi Zac Efron, na Blu Ray i DVD-a.

DO stvoriti obični likovi koji rade izuzetne stvari: Trudim se da stvore likove koji su dovoljno upoznati da bi relatable-a koji se pokreću snagom ljubavi učiniti izvanredne stvari.

NE olakšavaju na svoje likove. Ono što čini ljubavna priča priču, a ne samo romantična epizoda, su prepreke likovi susreću na svojim stazama. Ne bi bilo mnogo priče reći da li Logan naći Beth i oni su odmah našao sreću zajedno.

DO istražiti cijeli spektar ljudskih emocija: Ljubavne priče nisu samo ljubavne priče-ona su također priče o ljutnja, razočaranje, razočarenje, izdaja, ozdravljenje, sreću, i, na kraju, nada. Ljubav nije jednostavna emocija-to utjelovljuje cijeli niz emocija, a važno je da ih sve snimiti.

NE voditi ljubav mala stvar. Ljubav je emocija ogromnu moć - i kada je u ljubavi, ljudi rijetko misle u malim smislu. Ako prepreke sa kojima se suočava ljubitelje definirati ljubavna priča, a onda ono što čini veliku ljubavnu priču je njihova spremnost da idu u skoro svaki dužine za njihovo prevazilaženje - bez obzira na cijenu.

DO stvoriti bittersweet završetke. Veliki priča neće vas ostaviti sa osjećaj čist zadovoljstva; Umjesto toga, to može biti na jednom afirmiše život i srceparajuće. Život, jer je to prolazno, inherentno tužna, pa ipak se trudim da prikazuju emocije i odnosa koji se definiraju kao večna i dostojan slavlja.

Nemojte pisati jednodimenzionalni žena. Žena koja samo čeka oko da se swept s nogu od strane čovjeka, a služi da se samo do kraja, je dosadna. Napišite snažan ženski protagonisti koji su nezavisni i samo-usmjerene-ona su više zanimljivih i više zaslužuje poštovanje i interes ljubavi i čitač.

DO stvoriti interni sukob paralelno vanjski sukob. Zanimljiva kao vanjske sile-ogorčeni bivši ili kontroli roditelja su interni pitanja koja proganjaju svaki lik privatno: Da li da ga volim? Da li me je voli? Da li je ovo ispravna odluka? Mogu li preživjeti ovo? Ove unutrašnje sukobe i dileme završiti informisanje priču kao snažno kao i bilo parceli uređaja.

NEMOJTE koristiti prekomjerne psovki. Izbjegavam psovke kada je to moguće, ali bez obzira mislim da ne pretjerane psovanja poklapa sa ljubavna priča-to mijenja i pojeftinjuje raspoloženje, i umjesto osjećaj autentične, često ima suprotan efekat. Osim toga, to je lijen oblik pisanja - neka vrsta skraćenica za komunikaciju bijesa, frustracije ili u nekim slučajevima, zao karakter.

DO dati sudbinu svoju ulogu. In The Lucky One, Logan mogla bi otkrili sliku Beth koja mu je spasila život i samo je zadržao kao uspomenu ili šarm; umjesto toga, on odlučuje da traži ženu na fotografiji u cijeloj zemlji. Uvijek se trudim da stvore likove koji postupi po naizgled slučajnih mogućnosti koje život predstavlja - agenti promjena koji su u stanju da iskoriste na šanse i tragove im je ponudio.

Nemojte pisati jednostavne zlikovaca. Zlikovci su za stripove. A jednodimenzionalni, čisto zlo lik koji predstavlja prepreku za par ljubitelja zvezda prešla ne funkcionira dobro u kontekstu kompleksnih, uvjerljivi ljubavna priča. Ono što je daleko više zanimljiv i efikasan je kada je antagonist je humanizovani, i njegov odnos prema protagonista komplikovano. In The Lucky One, Keith Clayton nije samo Beth je ljubomoran ex-on je i otac njenog sina i sebe nesiguran sina i na kraju, on se iskupljuje poslednji čin nesebične hrabrosti da dovodi u pitanje pretpostavke čitač možda napravio o njemu.

Nikola radovi uključuju The Notebook, Poruka u boci, Dear John i The Last Song

The Lucky One je van na Blu ray i DVD-a na 27. Avgusta