Pismo za moj grad, Mančester | BA.rickylefilm.com
Stil

Pismo za moj grad, Mančester

Pismo za moj grad, Mančester

Pismo. Moj grad, Manchester

"Kad tuga počne da jenjava, Manchester će izabrati sama se, sama prašina dole i opet gledati u budućnost" ❤️

Sinoć, Manchester je bio izložen najgorim teroristički napad u Velikoj Britaniji je video u gotovo 12 godina. ISIS su preuzela odgovornost za samoubilački bombaški napad koji se dogodio na koncertu Ariana Grande, ubivši 22 ljudi - uključujući osam-godišnja djevojka - a ranjeno više od 59 (iako neki izvještaji su procjene 119). U svjetlu jučerašnjeg razornog događaja, Flic Everett govori GLAMOUR kako će njen grad izvući tragedije.

"Manchester je uvijek bio o budućnosti. Ja sam ovdje živio gotovo svim mom životu, i kao gimnastika, prljavi rijeka, konstantno napreduje. Njegova turisti ne dolaze za istoriju, oni dolaze za uzbuđenja, buzz, muzika, sport, i topao, otvoren dobrodošli.

Mnogo gradova su opisani kao "tolerantni. ' Mrzim tu riječ. Ona predlaže da tolerišemo ljude koji su drugačiji, da smo jednostavno progleda kroz prste i napućiti naše usne samo. To nije Manchester. To nije 'tolerantan', to je aktivno slavljenički različitosti. Gej selo - prva u Velikoj Britaniji - znači da je na hiljade, milioni, mladih, (i stari) gay muškarci i žene mogu ispuniti i piti i stranka u miru, pozdravio i cijenjen od strane grada koji ne zna šta ' osuđivati ​​'znači. Tu je Rusholme je kari mile, Chinatown, horde međunarodnih studenata, veliki nanosi turista autoportret-pukne. Hodati niz Market Street, naš glavni shopping području, u subotu popodne je znati šta "multikulturalnog" zaista znači. Ali u Manchester, to nije nešto hvaliti, to je samo kako je. Normalno.

Mi se žale na autobusima začepljenja do Oxford Road, gdje su studenti mlin oko, mi kukaju o kiši, a mi se jako naljuti o rasizmu, nepravdi - i okrutnost. Uvek postoji protest u Manchester, gotovo uvijek mirno jedan (najmanje do anarhista pojavili i svi se smije na njih).

Široke karikatura Madchester godina - majmun hoda od Gallaghers, E, tekstovima, u 'Gunchester' tag - je zabavan, ali Mancunians nikada nije bilo potrebno ozbiljno. Uvijek su ozbiljno shvatili muziku, ali ne i nervoznu naslova. To je grad koji vrlo malo uzima ozbiljno, na površini. U Manc smisao za humor se s pravom slavi u cijelom svijetu. Mi znamo kako da se zajebava, bez istinski uvrede nikoga.

Ovo je Postbox u korporaciji Street koji je preživio IRA bombu u 1996. A simbol koji Manchester neće odustati. Pic.twitter.com/p4lOa6KBbV

- 📻 Colin Paterson 📺 (@ColinGPaterson) 23. Maj 2017

Jedan od mojih omiljenih priča koja pokazuje Manchester stav - otvoren, dobrodošlicu, sarkastičan - je o vremenu kada Johnny Depp je snimao u Didsbury. On je sjedio u uglu željeznice pub na Lapwing Lane, dramatično pokušavaju sakriti od navijača u nijansama i šešir. Dva Manchester djevojke došao, uzeo izgled i povikao: "U redu je, Billy ne drugovi?" Preko prepunoj pub. Manchester nije lako impresionirati.

Ali kada ste izmislio kompjuter, grafen, pravo glasa, promijenjene političke istorije, uveo Rolls da Royce, osnovana Manchester United i Manchester City, Granada, Media City, kampanje novine, i ikona iz Elsie Tanner do Morrissey Mark E Smith, vi ne treba biti lako impresionirati.

Manchester ima svoje probleme, previše - rašireno siromaštvo, sa svim bogatstvom grupisani u centru i na jugu, kriminala, droge (kao što je trenutna epidemija začin) i beskućništvo, ali isto tako ima razumijevanja socijalnih problema, kao i posvećenost samilost. Kada su 'anti-beskućnik "šiljci instaliran izvan posh trgovine, negodovanje je bio tako ogroman da su brzo uklonjeni, i nikada više govori.

Hajde da svi izlaze na svirku večeras. Ne mogu zamisliti jedan Mancunian Znam da radim ništa da promijene svoje planove. Budi Mancunian.

- Sean Adams (@seaninsound) 23. Maj 2017

Manchester je ponosni, velikodušan, divlje grada. I to je mlad, u srcu, i na njeno stanovništvo. Ona ima najveći unos studenata u Evropi preko tri univerziteta. Mnogi studenti ostati nakon diplomiranja da žive i rade ovdje u drugom gradu. Oni čine kuće i podizanje obitelji ovdje, a oni koriste sve zabave i uživanja Manchester ponude, uključujući festivale, kazališta i koncerata.

Ne treba da ponovim kako strašnih događaja sinoć su. A plimni val tuge je zahvatila grad, ali i šire, kao što se borimo da se pomiri sa takvim gratuituous, mržnje masovna ubistva.

Ali znam da kada tuga počne da jenjava, Manchester će izabrati sama se, sama prašina dole i opet gledati u budućnost. Ako je u rukama Mancunians, mislim da ćemo biti u redu. "

@FlicEverett