Pregledi knjiga - šta je novo u januaru 2018? | BA.rickylefilm.com
Stil

Pregledi knjiga - šta je novo u januaru 2018?

Pregledi knjiga - šta je novo u januaru 2018?

Nova Godina čitanje: četiri nova romana da počne 2017

Jer smo previše Skint da izađe

Biti GLAMOUR knjige Editor je sjajan koncert - ali moj poštar me mrzi, zahvaljujući 300 (da, TRISTA) knjige je papučica na vrata svaki mjesec. Trilere, romansa, grafički romani, memoari, samopomoć tomova, i stolić ljepote: moj posao je da whittle ih na pregršt napisati komentar za vas. Rezultat? A kustos izbor najboljih novih knjiga, oni svi će govoriti o.

Homegoing Yaa Gyasi

Ovaj izvanredni roman počinje u Gani 18. Stoljeću, sa dva polu-sestre čiji se životi igrati u oštrom različite načine: privilegovani Effia udaje britanski trgovac robljem, dok Esi je okrutno, prodaje i isporučuje u Ameriku. Kroz niz karaktera vinjeta, narativni prati narednih šest generacija njihove krvne linije, kroz Southern berbe pamuka plantažama, na proteste građanska prava u '60s Harlemu, pa sve do do današnjih dana. Gyasi piše tako lijepo o takvim ružnoću, kombinirajući politički sa duboko lično. Ona je također spretno squishes epsku priču u samo 300 stranica. Zvao sam ih rano - jedna od najboljih knjiga 2017. Godine.

The Girl Prije JP Delaney

Jedan za The Girl On The Train navijača. Jane Cavendish je pronašao novi dom u Londonu, minimalistički remek (Kevin McCloud bi love it). Stanarina je jeftin - ali to je zato što je vlasnik / arhitekta, zagonetnog Edward Monkford, ima listu vrlo strogim pravilima da je njegova stanari moraju pridržavati. Uprkos tome, Jane mu pronalazi primamljiv - to niko joj rekao da ne bi trebalo da povalimo svoj gazda? Ali ispostavi da stvari nije dobro završiti za prethodni stanar. Ili zaista Monkford žena. Oba od kojih ima čudno kao Jane... A kompulzivni, seksi triler koji je postavljen na vine - Ron Howard je već uhvatila filmska prava.

Skok u Alexandra Heminsley

To je dokaz Heminsley nježna ohrabrenje da mi da je plivanje memoara-cum-praktični vodič napravio - mrzitelj sportove na vodi - posegnuti za moju cossie. U Leap u, ona napreduje iz kotrlja okolo sa slabunjav prsno, do dugih mora pliva; časove, čineći nove prijatelje i uči da vidi njeno tijelo u drugačijem svjetlu usput. To je odličan ulaz u sportu - Heminsley se navode šta kit vam je potrebno i dobiva koliko nervozan mnogi možda misle o nosi kupaći kostim. Ali to je također searingly iskren ličnu priču, kao što je, kada su suočeni sa nezgodnim vremenima, autor pronalazi utjehu u vodi.

Malo Smrti Emma Flint

Ovaj usijane debi je bio razgovor Twitter, kao i slijetanje potvrda iz književnog titan Donna Tartt. Dakle, da li je stvarno tako dobar? Oh da. Na istinitoj priči, to je izazovni '60s New York-set triler, centriran oko hipnotički femme fatale i majka dvoje djece, Ruth Malone. Kada ju djeca idu jedne letnje noći nestao, party-voli Ruth je glavni osumnjičeni. Rookie novinar Pete Wonicke, međutim, nije uvjeren otvorenim i zatvorila slučaj policije. Flint, koji je Newcastle-podignuta još stručnjak mađioničar Mad Men doba NYC, istražuje kako društvo očekuje žena da se ponašaju - i zastrašujuće posljedice ako ne da se prilagode.