Putujte 10 razloga za odlazak u Manchester | BA.rickylefilm.com
Stil

Putujte 10 razloga za odlazak u Manchester

Putujte 10 razloga za odlazak u Manchester

Destinacija recenzija: 10 razloga da idem u Manchester

GLAMOUR putuje u. Manchester!

Spuštajući Mani za hamburger? Pa, da, dovoljno fer, to će vjerojatno biti Delish. Ali su dani Gallagher brata tuča i kaldrmom ulice stereotipi su gotovi. Pokušajte s ovim top deset savete umjesto.

1. MAKE kao lokalni

Druženje, kao što je Caroline Ahern u kraljevske porodice Christmas Special, sa lokalnim kupci zbijeni oko neverovatan mlada pjevačica u sredini High Street, odlučujući da li treba da dobije The Voice ili Let It Shine, verovatno kada osećam najviše Manc. Like.

2. SHOP. HARD.

Dok govorimo o kupovini, Manchester je kao utočište razumno veličine. Fancy dan tržni centar? Idite na Trafford centar. Nešto izazovnija? Afflecks je kula od Camden Market. Potrebno je da unesete svaku robnu kuću i naziv high street poznata čovjeku? Ti si u pravu gradu.

3. CENITE architechture

Šetnji gradom je dodatno poboljšan uzimajući u arhitekturi. Vodeći način u vrijeme industrijske revolucije, kanali tkaju star oko skladišta, željeznica i pamuk mlinova, od kojih su mnoge reprogramirane i modernizovan, ali što sve obnove svoje veličine. Savršen ambijent za autoportret pozadini.

4. SLEEP SOUND-LY

Posebno impresivna zgrada je Grade II-listi slobodnoj trgovini Hall. Izgrađen 1853. Godine, on je stajao kao muzički mesto sve do 1997. Godine, uživajući u tonovima Bob Dylan, Rolling Stones i Pink Floyd (i moja mama u svom školskom horu). Sada možete upiti duh kao da spavaš i spa tamo, kao što je pretvorena u odličnim pet zvjezdica Radisson Blu Edwardian hotel.

5. SLUŠATI JAZZ

Ako je glazba uživo je tvoj thang, pogledajte slatke note ljuljanje od Matt & Phreds u sjevernom četvrti. Iako tradicionalni jazz klub na mnogo načina, Vibe je opuštena i možda hodati u da čuju nešto više funky ili druželjubiv. Zgrabite stol i malo ruma za neke ozbiljne petak uveče oseća.

6. DANCE na stolovima

Govoreći o, scena u Spinningfields je nešto da se vidi. A to nije lako reći. Barovi poput Albert Schloss su uvijek dizale energijom. Cabaret, rock Ballards i pokrovitelja plešu na debelom drvenim stolovima će nadahnuti mjesto gore. Menija koktel nije loš.

7. EAT Australasian STYLE

Niz put je hip (!) Restoran Australiji. To čini ono što piše na tin u smislu izbornika, ali to vjerojatno ne radi to pravda. Vi ćete biti driblinga preko crnog bakalara i soft shell rakova tempura - čak i ne da me je počelo odrezak teriyaki. Unesite staklo trougao i učiniti svoj put pod zemljom u klub / restoran / bar - DJ svojom magijom na veliki ekran na dodir stola. Intiman obrok je još uvijek moguće, iako ako si sjedio u jastuk kabinama pod nalik. Savršen za izlazak. Nakon, možete dobiti svoj ples na gore.

8. CURE mamurluk

No dobar provod je potpuna bez negdje upiti (boozey) noć prije. Za Manchester, svi vaši problemi mogu se riješiti na Koffee Pot. U suštini, to je cheapeats ispunjava greasyspoon ispunjava student-vibe-brunch-kafić. Hrana može biti život mijenja ako si delikatna, i udoban štandova i umjetnosti na zidovima može podsjetiti vas je sve će opet biti u redu.

9. DO ART

Ako ste vizuelno inspirisani tokom obroka oporavka, lutaju prema jednom od galerija u gradu. Proverite Strange i Upoznat izložbe u Manchester Galerija ili za nešto više pop pokušati Andy Warhol na Whitworth.

10. PROTEST

Ako je sve to povijest, inovacije, rock n roll i grubo oko rubova nije bilo dovoljno, zašto ne bore za ono što vjeruju u na jednom od mnogih zakazane proteste održati u Piccadilly Gardens. Manchester je mnoge stvari, jer je masovno multikulturalne, i apsolutno prihvata ovaj faktor sjaj i cvijeta i sjaj.

Virgin Trains ponuditi tarife iz Londona u Manchester za samo 22 € u jednom pravcu. Za ostale rute i cijene karata posjetite www.virgintrains.co.uk/train-to/manchester