Salicilna kiselina: BHA Acid akne i prednosti kože | BA.rickylefilm.com
Stil

Salicilna kiselina: BHA Acid akne i prednosti kože

Salicilna kiselina: BHA Acid akne i prednosti kože

Sve što trebate znati o salicilne kiseline i kako se može pobijediti svoj nepravilnosti

Za njegu kože heroj.

Znamo šta mislite: izgledi za Ljigavo kiseline na koži je zastrašujuće jedan.

Međutim, naći ćete vojsku stručnjaka čekanja do propovijedati prednosti salicilne kiseline, a mnogi ga presnimavanje super sastojak za masnu, akne -prone i problematične kože.

Dakle, ono što je sve frka? Zvali smo na dr Murad i Lucy Hilson, osnivač SKN REHAB, da razbije upravo ono što je i kako možete ubrati ljepotu koristi od toga.

Šta je?

Izveden iz kore vrbe, salicilna kiselina je beta hidroksi kiselina (BHA) koja ima moćne 'akne požara' svojstva i odličan u liječenju masnu i nečistu kožu. Radi na mnogim nivoima kože - struktura ovog kompleksa je ono što ga čini tako teško radi kao što je više nafte-topiv od većine drugih Beta hidroksi kiseline, što znači da se lako prodire duboko u pore za učinkovito otopiti ljepilo koje drži mrtve stanice kože zajedno - za pravi duboko čist.

Ako se ne efikasno 'očistila' ovo područje često može dovesti do prištića, mitesera, Whiteheads i drugih nepravilnosti. I ne samo to, ali nježno uklanja mrtve stanice na površini kože da se oslobodi od mrtvih stanica i bakterija koje se često mogu izazvati bubuljice.

Kako to može imati koristi kožu?

Salicilna kiselina je takođe veoma protuupalno i radi čuda na smirivanje crvene, upaljene i "ljuti" kožu i to je također idealno mjesto za sve koji pati sa bubuljice zbog potentan akni požara svojstva koja je sastojak se u mnogim od najboljih akni tretmana. U osnovi, to je jedan-stop shop za sve vaše mane bili braća!

Kako mogu tretirati nepravilnosti?

Fleke možda najvidljivije na površini kože, ali oni zapravo čine ispod kože unutar folikula. "Da bi se tretirati i smanjiti bubuljice i nepravilnosti, potrebno je da koristite mane proizvode tretman koji će prodiru u kožu", objašnjava dr Murad. "Raspremanja mrtve i suhe kože na površini omogućava salicilnom kiselinom da rade efikasnije u čišćenju začepljenih pora, čuvanje ulja u uvali i sprečavanje nepravilnosti."

Šta treba da obratite pažnju na svoje proizvode

"Samo zato što proizvod sadrži salicilnu kiselinu, ne znači da sadrži pravo dozu PH bila efikasna", kaže Lucy. "To mora biti u dovoljno visok postotak i koncentraciju, a ne pokopan u dnu bezbroj drugih sastojaka. Najmanje 0,5% -2% salicilne kiseline će vam dati odličan rezultat."

Dakle, to je to.

Provjerite naše pomoći vodiči na izbacivanja akne na različitim dijelovima tijela, hormonalne akne, leđa akne i kako da biste dobili osloboditi od ožiljaka od akni.