Skimo video tehnologija - brže gledati Bad the Wired | BA.rickylefilm.com
Stil

Skimo video tehnologija - brže gledati Bad the Wired

Skimo video tehnologija - brže gledati Bad the Wired

Kako gledate Omiljeno TV emisiju u tri minute stan

Da li se osjećate kao da ste jedini koji ne gledate Game of Thrones ili Breaking Bad, ali jednostavno nemam vremena da gledam cijeli niz više TV emisija?

Naučnici su razvili novu tehnologiju pod nazivom Skimo, ili pokupi Video, koji je riješio nevolja filma Fomo od kondenzacije cijeloj TV emisiju ili film u samo dva ili tri minuta, sumirajući najvažnijih dijelova u kratkom, intenzivan clip , koji se zatim šalje na tablet ili telefon.

Malo je varanje, ali oh dobro.

Tehnologiju, koji je razvijen u Silikonskoj dolini (dom Facebook, Google i mnogi drugi), je toliko efikasan sa uštedu vremena da biste mogli gledati jednu epizodu Eastenders za dva minuta, čitav sezone Breaking Bad u 20 minuta - i cijeli žice u tri sata.

Sistem radi analizirajući "jezik" snimak, gledajući scene, snimke i okviri, u potrazi za ključne scene i stavljajući ga zajedno u kratkom video. Skimo programeri tvrde da filmskih autora, bez obzira da li namjerno ili slučajno, pratite formulu koja uključuje stvaranje određenog broja od presudnog scena i stavljanje najviše posla u njih, što je rezultiralo u scenama biti glasniji, brže, svjetliji ili imaju više udaraca nego što je uobičajeno.

To je ove tragove da Skimo tehnologija traži, izvlačeći te scene za zauzet ljudi zadovoljstvo gledanja.

Osnivač firme, Vasu Srinivasan, je rekao: "Naša nada i san je da će jednog dana Skimo će postati dio jezika kao da gledam prikolica ili film komentar."

Sistem će vjerovatno biti dostupan prvo kroz interaktivne TV - ali ako se usluga dokazuje popularan, možda ćemo pronaći video rekorder bazirani Skimo kutija sjedi pored našeg Sky box u budućnosti.

Dok Skimo je bez sumnje korisno za zaposlene ljude u pokretu, tehnologija vrstu odbacuje te mjere da gledanje TV emisije bi trebalo da bude zabavno.

Da li smo zaista previše zauzet da sjesti i gledati cijeli sat TV-u? Nalazimo Skimo vrstu depresivan, da budem iskren. Mi smo mi sedi na sofi da gledate TV emisiju - zapravo, volimo ga! Zašto bi mi želimo gledati nešto u punom koji uzima istu količinu vremena za vodu kuhati? Ne možemo svi smirite se odavde?

Ne znamo za vas, ali mi bi radije da upoznaju likove, a ne gledati prikolica nalik uvid u film ili seriju. Žao mi je, neće biti da se uključe sa Skimo - ali hoćeš li? Tweet nam svoje misli @GlamourMagUK.

Nikada je TV bio tako dobar. Evo zašto.