Skulptivne tehnike - konturiranje, isticanje i skidanje | BA.rickylefilm.com
Stil

Skulptivne tehnike - konturiranje, isticanje i skidanje

Skulptivne tehnike - konturiranje, isticanje i skidanje

Što sculpting tehnika je prava stvar za vas?

Oblikovanje, drapiranje, Strobing - koja tehnika je pravo da oblikuju lice?

Davno su prošli dani u kojima je korišten šminke samo kadriranje i uljepšati svoje lice - to je sada kiparstva. Jagodice, jawlines, most nosa - ne postoji ništa što je pravo tehnika ne može oblikovati, naglašavaju ili stan iz lažni ako želite da. Šminka je postao nauka.

Ali ne i sve tehnike kiparstva daju iste rezultate - ovisno o željeni ishod, postoji poseban za vas.

Oblikovanje

"Oblikovanje je vrsta dijeta za lice. To je koristi dublje nijanse kontura i tanak područja lica, kao što su obraze i nos ", kaže Mario DEDIVANOVIC (aka @makeupbymario).

Zoe Taylor, Šminka ambasador u Chanel nastavlja objašnjavajući da je "oblikovanje je daleko teži pristup promjene strukture lica, koja izbjegava boja i umjesto toga odluči za snažne, duboke smeđe i tupe nijansama."

To je tehnika koju želite koristiti ako je puna Sculpt je ono što su poslije, a najviše mršavljenje, struktura izaziva i Instagram odgovarajuće tehnike.

Isticanje

Isticanje je vrlo drugačiju igru. "To posvjetljuje područja lica i da ih malo podigne, kao što su jagodice i čelo kosti. To dobro radi zajedno sa konture na oblikovati funkcije ", kaže Mario

Ali šta je sa blicovanje? "Strobing je u osnovi druga reč za isticanje", nastavlja Mario. "To je dodajući šminke reflektiraju na dijelove vaše lice svjetlo prirodno udario stvoriti rosni finiš. Nanesite ovu vrstu šminke na vrh jagodica, ispod obrva, duž nosa i Amorov luk. "

U osnovi ističući treba koristiti za mekši Sculpt koji istovremeno daje svjež izgled sjaj.

Drapiranje

A malo prirodniji pristup ", drapiranje je vrlo lijep i šarene način da vaše strukture lice", kaže Zoe.

"Do slojeva različitih boja i često različitih formula možete stvoriti upravo arhitektura lica koje želite u zdrav izgled" contiues ona. "Za mene je to svježiji pristup oblikovanje."

To se može učiniti sa rumenilom, bronzer ili čak zatamnjena highlighter i daje vam više prirodne, rumene izgled.

U teoriji, svi mogu koristiti ove metode. "Ono što je dobro u vezi sve ove tehnike je da oni odgovaraju svakoj oblik lica", nastavlja Zoe. "Često sam kombinuju do sva tri od tih tehnika. To sve ovisi o izgledu Ja sam stvaranje i šta treba naglašavajući. Uvijek sam pristupiti aplikaciji vrlo lagano izgradnju gdje je to potrebno, kao ulje na platnu. "

Kopirnih oblikuje i teži da bude malo teže, savršen za high-utjecaj noćnog izlaska. Isticanje vam daje nadzemaljsku sjaj i izriče koštane strukture na najbolji način, idealan za autoportret ili romantičnu večer. I drapiranje? "[To] donosi boja (kao malo ili koliko god želite) u lice dok povećanje ono što već imate. To je super ostvariv i veliki za svakodnevnu", kaže Zoe.

Sve tri metode mogu biti kreirani u toliko različitih formula, ali uglavnom kreme i prah. Za suhu kožu, odlučiti za kremu ili kremu štap koji mogu istovremeno navlažiti. Za masnu ili mješovitu kožu, prah mogu vam dati izgled ste poslije, dok upijanje ulja i za zaštitu od sunca tvoje lice.

Najbolji oblikovanje kompleti za ubicu jagodice