Transformeri: pregled poslednjeg viteza | BA.rickylefilm.com
Stil

Transformeri: pregled poslednjeg viteza

Transformeri: pregled poslednjeg viteza

Novi Transformers film je kao "revolucionarna" kao što biste očekivali da bude.

Pitajte bilo kog tri od ovih pitanja tokom filma i znate da gledate Michael Bay film.

Transformers: The Last Knight, peta epizoda u obliku-prebacivanje robot serija prikazuje se u kinima ove sedmice. Na čelu je Michael Bay, redatelj čiji filmovi inspirišu strahopoštovanje u nekim, i "aw ne" u drugima. Bay drzak, bučan stil filma može podijeliti publiku, ali vi znate gdje ste. Pitajte bilo kog tri od ovih pitanja tokom filma i znate da gledate Michael Bay film.

Mislite li da bi se obratili zvuk dole?

Eksplozije, trčanje, auto potjere, beži od vatrene lopte. Bay ne kratak promjena na akciju. Vlastiti brand direktora modernih razaranja - "Bayhem", kako se zove - počeo sa Bad Boys 1995., a on nije uzeo usporen od. The Last Knight ima zaglušujuća niz krcka robota borbi kao Autobota (dobri roboti) opet preuzmu svoje stare neprijatelje Deseptikone. Zatim, tu je akciju niz koji iskreno ne može biti veći - spojler popustu. Zemlji je zapravo napadnut od strane druge planete. Da, to se događa.

Tipičan izbor garderobe.

Bay može raditi na budžete od preko 200 miliona €, ali čini malo novca da se troši na sprucing se u ormar svoje ženske uloge. Kolektivno njegov vodeći dame sve izgleda da imaju istu izbor odjeće. Plunging haljine (obično bijelo) izrezati vrhova i traper kratke hlače su na dnevnom redu - predstavljena većina upečatljivo Megan Fox kao ona se nagnuo da popravi Shia LaBeouf 's hotrod u prvom Transformers.

The Last Knight najnoviji regrut Laura Haddock malo razlikuje. Ona igra Oxford akademski, iako ima na klackalica oko biblioteke u visokim potpeticama i čvrsto haljinu (crna ovaj put), dok ste osjetiti da je asistent lebdi upravo iz šut sa bronzera i kose spritz.

Koliko smo dugo ovdje?

Ozbiljno. Koji je dan danas? Michael Bay filmovi su dugo - više je pristup koji, vidi Transformers filmovi kreću u dva i pol sata plus i Bay Drugog svjetskog rata epska Pearl Harbor dolaze u hladu preko tri sata. Dijelom to je zato što Bay je direktor koji voli da rade svoj fotoaparat, a voli svaki snimak - svaki od 360 stupnjeva vrti ili usporeni izbliza dolazi sa. Zatim, tu je komplikovanja parcelama koji se pretvorio Armagedon, jednostavna meteor juri prema Zemlji priču, u predavanje na neka nauka i bušenja. U međuvremenu The Last Knight se veže u pozadinsku priču koja uključuje kralja Artura i pravi smisao Stonehenge.

Kako su za snimanje tamo?

Tokom godina Bay je izvukao ono što se čini da je najviše zapanjujuće usluge za snimanje nečuveno lokacije. On je bio omogućen pristup starim zatvor Alcatraz u San Francisco Bay za The Rock. Za Pearl Harbor američke mornarice pozajmio svoje pomorske baze i nosača aviona na Havajima. NASA neka pucaju na Svemirskog centra Kennedy na Floridi za Armagedon. A za drugu Transformers film, Revenge of the Fallen snimio na piramidalnog kompleksa Giza u Egiptu kao spomenici uništeni u filmu. Po CGI naravno. Bay voli svoje praktične akrobacije, ali ima puno specijalnih efekata u njegovim filmovima. To možda neće imati smisla, ali uvijek izgleda dobro.

Taj lik se zove ono?

Ima nešto čudno u vezi imena likova u Bay filmova. Kao da Bay ima slučajnih ime generator kod kuće set visoke cheesiness. Muškarci zvuči kao američki hrvači (Cade Yaeger?), A žene - Carly, Mikaela. Zvuče kao da bi mogao biti prvi Trampa supruge. Da bi to dokazao. Evo brzog testa. Koji od ovih znakova nije bio u Bay filmu? Harry Stamper, Sam Vitviki, Sorina Luminati, Lav špic, Fray Bentos, Darcy Tirrel i dr Stanley Goodspeed.

Američku zastavu. Bandere i pasa.

To je moglo biti ozbiljno opasna za piće igra - gutljaj za viđenje bilo koje od ovih. Zvijezde i pruge - obično pozadinskim osvjetljenjem i lepršaju na povjetarcu. Bandere - ima ih svuda. Mi nemamo pojma zašto. I dogs- zato što ih voli. On je u vlasništvu dosta sam ih, često dovodeći ih u svojim filmovima i imenovanja ih nakon filma likovi - Bumblebee, Nitro Zeus. Ili u slučaju Rebel nakon Rebel Wilson koji se pojavio u Pain & Gain. Najnovije Hound da se pojavi u The Last Knight je Stafordski bul terijer zove Freya koji je ljubimac Anthony Hopkin je lika. Zalutalo je opisan kao najusamljeniji pas na svijetu, tako Bay usvojila Mutt i napravio joj zvezda. Aww. Shucks. Vi ste najbolji Michael - sve je oprošteno.

Seksi u odijelu (+ Cape)