Vodič za Hygge: skandinavski danski način života | BA.rickylefilm.com
Stil

Vodič za Hygge: skandinavski danski način života

Vodič za Hygge: skandinavski danski način života

Hygge: Odgovor Vodič za početnike

Mi smo opsjednut sa svim stvarima Scandi. Grada, stil i ležeran način života.

Danska je najsretnija zemlja na svijetu i želimo u, zbog čega je Louisa Thomsen Britanci, autor knjige Hygge: The Danish Art od Living Pa, nam je dao vodič vrhunski početnike u "da Scandi stvar" mi smo sve opsjednut.

Hygge (izgovara hu-gah) je kvalitet prisutnost i iskustvo zajedništva. Osjećaj kao da toplo, sigurno, utješi i zaštićene. Ipak malo zbunjen? Evo osam koraka koji će vam pomoći razumjeti koncept Hygge.

Korak 1.

Hygge je prije svega o atmosferi. Većina danski kuće su opušteni i neformalni. Kada uđete, tu će biti koš papuče pored vrata; svijeću lit na kredencu. Oni kažu, 'Dođi u. Oslobodite svoj brige. " To stvara atmosferu koja je intimna i privlačan.

Korak 2.

Mi smo upoznati sa pared-back Scandi dizajn estetski - ali Hygge je više od toga. Radi se o okolnim se sa stvarima koje govore da vaša čula. Radi se o prirodnim svjetlom, drveni podovi, zelene biljke i svježeg cvijeća; miris kafe piva.

Korak 3.

Obratite pažnju na ljepotu i korisnost. Zaboravite ništa previše okićen, nemiran ili svesno uređen. Danski su vrlo sluha za dobar dizajn i donošenje stvari iz jedne generacije na generaciju; okružuju sami sa dobro istrošene i dobro voljen. Fotografije; vazu koja je izrečena; ništa ručni rad - stvari koje nas podsjetiti da smo voljeni.

Korak 4.

Sjaj života svjetlost je vrlo važno da se Hygge: vatre, a Woodburner - ili jednostavno svijeću na noćnom ormariću.

Korak 5.

Hygge je o stvaranju krug topline. Svuda Danska vidite privjesak svjetla visio nisko iznad stolića i trpezi.

Korak 6.

Ako Hygge ima miris, to je čisto i prirodno: mošus, drvo, vanilija, bor, svjež zrak. (I nije bitno ako nemate puno izvan prostora: otvorite prozore; stavio lonac jasmina na balkon.)

Korak 7.

Kada vas pozivaju ljude da vaš dom, biti jednostavno. Ne brini o postavljanju "savršen stola", radi se o jednostavnosti: svježe cvijeće, svijeće, dobro vino, i udobnost hrane - jedan-lonac lonac možete pripremiti unaprijed (tako da možete sjesti sa svojim gostima).

Korak 8.

Utabamo udoban uglovima u vašem domu. Najmekši Plahte od egipatskog pamuka i vunene deke na krevetu. Lampa je visio nisko u fotelju, gdje možete sklupčati i čitati. Sami možete Hygge, baš kao što možete s drugima. Stvarno ne treba mnogo da Hygge.

Pet načina da se vaše Hygge sada.

Miris

Moss ili Jasmine svijeća, 38 € Bamford

Sjaj

Achille drvene visilica, 75 €. Stanište

Sedenja

Talia blagovaona stolica, 95 €. Stanište

Teksture

Markham baciti, 130 €. The White Company

Udobnost

Sheepskin tepih, 127 €. The White Company