Zamućene linije koje je zabranio Edinburg Uni - Robin Thicke | BA.rickylefilm.com
Stil

Zamućene linije koje je zabranio Edinburg Uni - Robin Thicke

Zamućene linije koje je zabranio Edinburg Uni - Robin Thicke

Robin Thicke pokušava da odbrani Blurred Lines uni zabrane

Mi jednostavno "ne shvatam", očigledno.

Robin Thicke je branio upitna lirski sadržaj njegove staze Blurred Lines, nakon što je zabranjen koja se igra na brojnim univerzitetima širom Velike Britanije.

Univerziteta u Edinburgu je među prvima institucija će staviti ograničenja na kojoj pesmi se može igrati na kampusu, jer je osjetio melodiju je seksistički, i promovisana bez pristanka seks i uznemiravanje. UCL, The University of London, Leeds, Kingston, Derby i West Scotland uskoro slijedi odijelo.

Ali Thicke ne slaže, rekavši tekstovi kao što su: "Ja ću ti dati nešto dovoljno veliko da suza dupe u dva" i "Ja stvarno mrzim te zamagljena linije," ne bi moglo promovirati bez pristanka seks, jer je on napisao ih je oko njegova supruga, koja je bila "u vezi" sa 20 godina.

U razgovoru za BBC, on je rekao: "Ja ne mislim da su ljudi dobili ga ovdje u Velikoj Britaniji u tim pozicijama moći Mislim da su klinci ga jednostavno moram da se bavi da sam ja to pisao o mojoj ženi.... Ona je moja dobra djevojka. I znam da ona želi jer smo bili zajedno već 20 godina, tako da mogu jamčiti za to ".

On je čak otišao toliko daleko da tvrde da su tekstovi bili "feminističkog pokreta u sebi". "Trebalo bi da promiješati razgovor, trebalo bi da nam govore o onome što je važno i kakav je odnos između muškaraca i žena, ali ako slušate tekstove piše" Taj čovjek nije tvoj tvorac '- to je zapravo feminističkog pokreta unutar sebe. "

Hmm. Mi ne kupiti.

IZVOR: BBC

Dana 20. Septembra 2013. Godine, napisali smo.

Prva Edinburgh, sada University of Leeds je zabranila Robin Thicke 's Blurred Lines od koja se igra na kampusu.

Alice Smart, oficir u akademskoj instituciji učenik sindikata, rekao je za Independent da je odluka donesena zajednički svoje odmoru službenika jer osjećaju da "narušava i degradira žene".

Zabranu znači da pjesma neće se igrati na bilo kojoj od tri klubovima upravlja Studentske unije na sajtu. Pametan je rekao: "Reakcija je bila uglavnom pozitivne Nekoliko studenata se pitaju zašto, ako smo zabranili ovu pjesmu, mi ne zabranjuju sve, ali smo odabrali ovaj kao primjer, jer je toliko popularan.".

Sebe Thicke je odbacio bilo kakve optužbe da je njegova pjesma sadrži silovanja konotacije, brendiranje tvrdnje "smešno" u intervjuu za magazin GQ je uradio nedavno. On je također je rekao da ima "uvijek poštuju žene".

Dana 12. Septembra 2013. Godine, napisali smo.

Rob Thicke 's Blurred Lines je izazvao nebrojene količine kontroverze jer gyrated svoj put do vrha ljestvice u julu. Uglavnom iz dva razloga:

1) Video predstavljena gomila mladih modela u toplesu 'Saradnja o starim, odjeven muškarci: Robin sebe, Pharrell Williams i reper TI

2) lirski sadržaj... Pa. Malo Rapey, stvarno. Slučaj u točki: "Mrzim ove zamagljene linije / Znam da želiš da i fraze poput 'moraju želim biti zloban.

Ali jednu akademsku tijelo smatra pjesmu tako neprikladno, ona je odlučila da zabrani svojim studentima od slušate na kampusu.

Edinburgh University neće dozvoliti zapisa za reprodukciju u bilo koju od svojih zgrada, Independent izvještava.

DJ je navodno naređeno da izbledi Blurred Lines kada je igrao na tihi disko u nedelju uveče, uprkos činjenici da su studenti koji su bili prisutni su imali izbor da biste se prebacili na drugi kanal, ako oni smatraju pjesmu previše uvredljiv, po studentu objavljivanje Tab.

Zabrana kampus na Thicke hit može se činiti pomalo osip, ali je zapravo pada uredno, u skladu s politikom Edinburgh University Students 'Association pod nazivom Kraj Silovanje kulture I Lad Banter On Campus. Politika je iznijela, u pokušaju da se bore protiv "mitova i stereotipa oko seksualnog nasilja" i da obeshrabri seksualne objektivizacije svojih učenica.

"Rješenje za seksualno nasilje je za silovatelje da se zaustavi silovanje, a ne za žene da ograniči njihovo kretanje", rekao je misije čita.

Dalje se tvrdi da momci 'Mags, web stranice i momak kulture "trivijalizuju silovanje i time doprinijeti kulturno dozvoljeno stav prema silovanju koje je odvratno i ne može biti dozvoljeno od strane naših sindikata".

Izvod iz politike tvrdi da je "momak kulture" promotori, kao što su web stranice mag momci 'i Facebook grupa "trivijalizuju silovanje i time doprinijeti kulturno dozvoljeno stav prema silovanju koje je odvratno i ne može biti dozvoljeno od strane naših sindikata".

Predstavnik Udruge studenata Univerziteta je još dalje komentirati na štandu je trebalo protiv Blurred Lines osobno.

Sebe Thicke je odbacio bilo kakve optužbe da je njegova pjesma sadrži silovanja konotacije, brendiranje tvrdnje "smešno" u intervjuu za magazin GQ je uradio nedavno. On je također je rekao da ima "uvijek poštuju žene".

Šta mislite o odluci Univerziteta? Jesu li u pravu da zauzme stav protiv pjesmu, ili se zabranjuje učenicima da slušaju ono što oni žele da ih poriču osnovno pravo? Reći u komentarima ispod.

IZVOR: SAMOSTALNI

MTV Music Awards 'Shockers